j
Naplati račun u kriptovaluti, primi na račun kune!
OD SADA I VI MOŽETE
NAPLATITI
PROIZVOD/USLUGU U
KRIPTOVALUTI
KUPAC SKENIRA
QR KOD SVOJIM
MOBITELOM PREKO
FISKALNA.HR
BLAGAJNE
OBAVLJA SE
AUTOMATSKA
KONVERZIJA I NA
RAČUN VAM ODMAH
SJEDAJU KUNE!
Fiskalna.hr blagajna u suradnji s Electrocoinom od sada nudi još jedan način naplate vaših proizvoda i usluga - mogućnost plaćanja digitalnim novcem - kriptovalutama!
Poduzetnici i obrtnici ne trebaju imati znanja o kriptovalutama uz PayCek aplikaciju - transakcija se obavlja lako, jednostavno i sigurno. Kupac jednostavnim skeniranjem QR koda s ekrana Fiskalna.hr blagajne plaća svojim smartfonom a vama na račun sjedaju kune.
Plaćanje kriptovalutama koristi 120 milijuna korisnika, i taj broj svakog dana raste. Budite među prvima koji omogućuju inovativan način plaćanja!

Podržane valute: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stellar (XLM), EOS, Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP) i DAI

POGLEDAJ VIDEO!

Pogledaj kako Marko koristi kripto plaćanje preko Fiskalna.hr blagajne
Pet jednostavnih koraka do naplate usluga kriptovalutama
Kako koristiti ovaj način naplate
u FISKALNA.HR blagajni?
Zašto prihvaćati plaćanje kriptovalutama?

Niži transakcijski troškovi

Niže transakcijske naknade nego na kreditne kartice. A instalacija i održavanje su besplatni.

Više sigurnosti

Trgovac nije izložen volatilnosti kriptovaluta, ni kriptovalutama u ni jednom trenutku, sav rizik je na Electrocoinu. Trgovac jedino vidi i prima kunske iznose, stoga ne mora brinuti o sigurnosti.

Brzi prijenos sredstava

Kriptovaluta se za razliku od kartica obrađuje odmah, pružajući vam trenutni pristup sredstvima. Uplate uvijek sjedaju na račun u kunama – bez rizika od promjene vrijednosti.

Šire tržište

Mogućnost plaćanja putem digitalnog novčanika omogućuje vam ulazak na šira tržišta i privlačenje potrošača diljem svijeta. Kriptovalute koristi više od 40 milijuna potrošača i ta brojka svakim danom raste.

Jednostavna naplata

Kupac prilikom kupnje skenira QR kod s ekrana Fiskalna.hr blagajne nakon kojeg slijedi prijenos sredstava iz digitalnog novčanika na račun tvrtke/obrta uz automatsku konverziju u kune.

Dodatna promotivna aktivnost

Uvođenje plaćanja kriptovalutama je vrlo zanimljiva novost za PR i promociju. Iskoristite to i za svoj brand koji ide u korak s vremenom i tehnološkim inovacijama.
Želim znati više
Što je kriptovaluta?

Kriptovaluta je digitalna valuta, medij razmjene koji koristi snažnu kriptografiju za osiguranje financijskih transakcija, kontrolu stvaranja dodatnih jedinica i provjeru prijenosa imovine. Kriptovalute funkcioniraju kao elektronski zapisi o određenim vrijednostima pohranjenim u elektronskim novčanicima na internet stranicama koje pružaju takvu uslugu. Koristi se kao sredstvo razmjene u internetskim (webshop) ili fizičkim trgovinama kao i za plaćanje usluga. Neke od najpoznatijih kriptovaluta su Bitcoin, Bitcoin Cash, Stellar, EOS, XRP i mnoge druge. Iako se razlikuju po tehničkim pitanjima, plaćanje je potpuno jednako za sve kriptovalute putem sustava PayCek kojeg smo integrirali u Fiskalna.hr blagajnu.

Što je PayCek?

PayCek je elektronički platni servis za procesiranje uplata u kriptovalutama namijenjen svim entitetima koji vrše naplatu (trgovcima, ugostiteljima, webshopovima, fiskalnim blagajnama, poliklinikama, hotelijerima itd.). Omogućuje prihvat raznih kripto valuta, no vi ćete na svoj poslovni račun u Hrvatskoj uvijek dobiti kune.

Na koji način funkcionira PayCek?

PayCek je programsko rješenje integrirano s Fiskalna.hr blagajnom. U trenutku kada kupac želi platiti kriptovalutom, u Fiskalna.hr blagajni odaberete način plaćanja – kriptovaluta i odaberete željenu kriptovalutu. Formira se QR kod kojeg kupac skenira putem svojeg smartphone uređaja. Nakon provjere iznosa i uz pomoć PayCek-a, trgovac zaprima kune na svoj račun.

Koje su prednosti uvođenja kriptovaluta kao načina plaćanja?

Uvođenjem elektroničkog platnog servisa otvarate se novom tržištu te pristupate najsuvremenijoj tehnologiji plaćanja, kojom postojećim klijentima možete ponuditi plaćanje Vaših proizvoda/usluga kriptovalutama, ali i privući potpuno novu skupinu klijenata. Također, kriptovaluta se za razliku od kartica obrađuje odmah, pružajući vam trenutni pristup sredstvima.

Koji su troškovi uvođenja kriptovalute kao načina plaćanja?

Ako želite koristiti kriptovalute kao način plaćanja, Fiskalna.hr besplatno će obaviti integraciju blagajne s PayCek-om koji je također potpuno besplatan (nema transakcijskih/ provizijskih naknada) tako da Vam omogućava i optimiziranje troškova. Nema naknade za otvaranje računa niti održavanje računa, a transakcijsku naknadu ne plaća trgovac. Ako trgovac to želi, može preuzeti dio ili čitav iznos transakcijske naknade na sebe u postavkama profila.

Što ako kupac odluči napraviti povrat robe kupljene putem kriptovalute?

Trgovac omogućuje plaćanje u kriptovalutama, no prima sredstva na bankovni račun u kunama ili eurima, stoga može ovisno o željama kupca povrat izvršiti:

1. direktno s bankovnog računa na račun kupca
2. isplatu gotovine na prodajnom mjestu
3. izvršiti povrat sredstava putem PayPala

Koje kriptovalute prihvaća Fiskalna.hr i PayCek?

Podržane valute su Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Stellar (XLM), EOS, XRP i DAI.

Kako ću računovodstveno voditi uplate izvršene putem PayCeka?

Jenom mjesečno na e-mail dobivate dva izvještaja za svoje računovodstvo:

1. Izvještaj o svim računima plaćenim kriptovalutama
2. izvještaj o svim bankovnim uplatama (transakcijama novca).

Izvještaje samo proslijedite svojem knjigovođi. Broj računa automatski se pojavljuje u knjigovodstvenom izvještaju. Vaše računovodstvo zatim podatke na izvještajima povezuje s računima, uplatama kriptovalutama i bankovnim transakcijama.

Moram li se razumjeti u kriptovalute da bi ih uveo kao opciju plaćanja?

Ne. Ako se odlučite za primanje kriptovaluta kao načina plaćanja, kontaktirajte nas za besplatnu aktivaciju na broj 01/2724-999. U vašoj će se Fiskalna.hr blagajni pojaviti kriptovaluta kao jedan od načina plaćanja – nakon kojeg će se izraditi QR kod s kojim kupac plaća proizvod ili uslugu.

Postoji li rizik da određena kriptovaluta izgubi na vrijednosti, pa tako i ja izgubim dio svoje zarade?

Ne! Sav rizik volatilnosti kripta preuzima PayCek. Vi dobivate uvijek onaj iznos koji ste i naplatili. Dakle, ukoliko nešto košta 100 HRK, Vi dobivate 100 HRK.

Koristi li dovoljno kupaca kriptovalute?

Kriptovalute nova su pojava i postaju sve popularnije, a bez ponude plaćanja kriptovalutama nema ni potražnje za plaćanjem. Ako trgovine ne prihvaćaju kriptovalute, ni kupci ih neće trošiti na ovaj način. Iako su kriptovalute novitet, sve više trgovina nudi ovaj način naplate. U svijetu je brojka korisnika kriptovaluta skočila na oko 120 milijuna i taj broj neprestano raste.

Kako mogu započeti koristiti kriptovalutu kao način plaćanja?

Vrlo jednostavno! Pošaljite zahtjev za kripto naplatom na info@fiskalna.hr ili broj telefona 01/2724-999. Svu potrebnu integraciju obavit ćemo besplatno. Od PayCeka na e-mail dobivate link za ulaz u aplikaciju, korisničko ime i lozinku. U Fiskalna.hr blagajni odaberite način plaćanja – kriptovaluta, odaberite vrstu kriptovaluta i generira se QR kod kojeg kupac skenira svojim mobitelom. Putem PayCeka provjerite transakciju, i sredstva Vam sjedaju na račun a Fiskalna.hr generira račun. I to je to!